2010. december 20., hétfő

Fényfüzérek, egy kreatív nap termései

Általában félévente, de karácsony előtt biztosan eljön az a pont, hogy egy teljes egész napot alkotásra szánok. Ehhez a megfelelő társaságot pedig kedves barátnőm, Picur szolgáltatja. Reggeltől estig megy a trécselés (ilyen lehetett a kukoricatörés régen) és közben meg fantasztikus művek kerülnek ki a kezünk alól. A múlt hétvége is így telt. Bizonyítékul pedig, hogy nem vagyok elfogult és a nap termései tényleg zseniálisak lettek, szolgáljon a következő képes leírás.

Fényfüzéreket alkottunk. Ezekre a mesés hangulatfényekre németországi tartózkodásom során figyeltem fel. Ott ugyanis az összes kollégiumi (lány)szobának alapvető kelléke volt a különböző színű és mintájú, karácsonyfaégőből barkácsolt hangulatvilágítás. Nagyon hamar kész van és ajándéknak is tökéletes!


Hozzávalók:

- színes, mintás pergamenpapír
- (esetleg) rizspapír
- olló
- ceruza
- sablon (itt)
- karácsonyi izzósor (elég egy 20 db-os bőven)
- cellux (Nagymamám szerint pénzragasztó)

Készítése:

Az elkészítés szinte gyerekjáték! A pergamenpapírokra a mellékelt sablon szerint felrajzoljuk a lámpácskákat. Ha ügyesen forgatjuk a mellékelt mintát, egy A/4-es oldalra 5 db ernyő fér (nekem több sehogy sem jött ki). A kivágott ernyőkre kedvünkre rajzolhatunk vagy bevonhatjuk rizspapírral. A sablonon jelölt részeket bevágjuk, majd összeillesztjük úgy, hogy az izzót közrefogjuk és a ragasztóval rögzítjük.

A rizspapiros verzió kicsit macerás: Én egyszerűen a pergamenpapírhoz fogtam és az összeragasztásnál ügyeltem arra, hogy a rizspapírt a pergamenpapírra ragasszam. Gondolkodom még, mivel lehetne ezt kiváltani. Esetleg a rizspapírt valamilyen műanyag anyagra lenne érdemes decoupage technikával rögzíteni és ebből lehetne kivágni az ernyőket, de ezt még kikísérletezem...

Szerencsére a nagyobb hobbiboltokban már lehet mintás pergamen-papírt kapni, így aki nem szeretne az ernyők dekorálásával hosszasan vesződni, választhat kedvére a hobbiboltok kínálatából. Két három összeillő szín vagy minta kombinálásával tetszetős lesz a végeredmény. Meg is mutatom Picur alkotását:




Aki több inspirációra vágyik Lichterkette-ügyben, ne csüggedjen, mert tervben van még pár érdekesebb változat, de addig is ajánlom a www.creadoo.com német hobbioldalt. Rengeteg verziót találtok itt fenn!



Akkor mára a kész, kivilágított fényfüzér képével búcsúznék, ami végleges lakóhelyét kedvenc szobanövényünkön, "Z" levelein találta meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése