2010. december 21., kedd

Tárolás 1 - fülémbevalók

Vannak olyan reggelek, amikor egyszerűen semmi sem jön össze. Mérgezett egérként fel alá rohangálunk a lakásban különböző holmik után kutatva, közben háromszor hasra esünk az előző nap lustaságból el nem rakott porszívóban, felborítjuk a madáreleséget, ami 2 méter sugarú körben egyenletesen szétterül a konyhakövön és azon kapjuk magunkat a lakásból kilépve, hogy elfelejtettük felvenni a szemüvegünket. Ismerős a probléma?

Egy ilyen kapkodós reggelen semmi sem segít jobban, mint néhány fix pont a lakásban. Az egyik ilyen fixpont számomra egy lerakóasztal, hirdetőtáblával felette. Erre az asztalra kerülnek minden este a telefonok, pénztárcák, intéznivalók, forgalmi stb. Mióta igyekszünk minden fontos holmit itt gyűjteni, jóval kevesebbszer játsszuk el a "Hol van a ...?" című interaktív kétszemélyes társasjátékot, melynek eddigi rekordja egy 40 perces bérletkereső akció volt. Egy szó, mint száz, a rend a lelke mindennek. A következő sorozatban pedig néhány tippet, ötletet szeretnék adni tárolás és rendrakás témakörben.

Az első ezzel kapcsolatos bejegyzés egy kevésbé fontos területre irányul: az ékszereink, ezen belül a fülbevalók tárolására. Régebben egy kisebb dobozban összevissza hajigáltam őket, ami azért nem volt annyira klassz, mert sokszor teljesen összekavarodtak, összetekeredtek az egyes csingilingis részek és hosszú perceken keresztül kellett bogozni őket. Nagyon tetszett viszont, ahogy a karácsonyi vagy egyéb vásárokon egy táblán beszúrják a fülbevalókat. Átlátható, mutatós, rendes. Valami ilyesmit szerettem volna alkotni.

Hozzávalók:
- decoupage ragasztó és lakk vagy ragasztólakk
- egy natúr képkeret
- ecset
- színes karton és színben hozzáillő mintás szalvéta
- ecset
- egy kis darab megmaradt szúnyogháló



Készítése:
1. Tervezzük meg, hogyan helyezzük el a képkereten a mintát.
2. A képkeret felületére egyenletes rétegben vigyük fel a decoupage ragasztót vagy ragasztólakkot és erre helyezzük a szalvéta legfelső, színes rétegét. Ha egy kicsit megszikkadt, akkor ezt kenjük még át egy réteg lakkal vagy ragasztólakkal.
3. A képkeret üveg/ műanyag részére (ami a képet védené) nem lesz szükségünk. Ha kész (csontszáraz) a képkeretünk, háttérnek helyezzük el a hátlapra megfelelő méretre vágott kartont és ezen feszesen igazgassuk el a szúnyogháló-maradékot. Illesszük rá a keretet és biggyesszük rá a függőinket.



Tippek:
A decoupage minta kiválasztásakor fontos figyelembe vennünk, hogy ha a szalvétán fehér részek is vannak, akkor ott a kész tárgyon a tárgy alapszíne átüthet. Mire gondolok itt pontosan? Például a fenti keretnél követtem ezt a hibát, hogy a natúr fa keretre tettem ilyen mintát, melynek tehát néhány ponton a fehér részei száradás után faszínűekké váltak. Ezen segíthet, ha előzetesen megfelelő festékkel lealapozzuk a kiszemelt tárgyat.

Ti hol tároljátok az apró csecsebecséket?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése